Δεύτερη και προτελευταία ημέρα μου στη gamescom 2013 (η έκθεση συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο) αλλά η πρώτη ημέρα που οι αίθουσες ήταν ανοιχτές στο κοινό.

Αυτό φυσικά σημαίνει ότι έγινε ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς από μια εκδήλωση τέτοιας κλίμακας – οι είσοδος είχε γεμίσει κόσμο από τις 08.00 (η έκθεση ανοίγει στις 09.00), και με το που άνοιξαν τις πρώτες πόρτες για να φτάσει το κοινό στα μηχανήματα που ελέγχουν τα εισητήρια για την είσοδο στην έκθεση, όλοι άρχισαν να καλπάζουν προς αυτά. Είναι η στιγμή που περνάν από το μυαλό σου οι σκηνές που βλέπεις στις ειδήσεις, με το διακριτικό ηχητικό υπόβαθρο “δεκάδες άτομα ποδοπατήθηκαν εχθές στην Κολωνία της Γερμανίας, όταν παθιασμένοι επισκέπτες της έκθεσης…” κτλ.

Με λιγότερες φωτογραφίες σήμερα αλλά αρκετό υλικό στα σκαριά, για μια προτελευταία φορά για το 2013, θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω το κλίμα που επικράτησε σήμερα. Οφείλω να ομολογήσω ότι παρά το ότι στα entertainment areas όπου γίνονται οι παρουσιάσεις και τα hands on demos για το κοινό γινόταν το χάος, δεν έχω το φωτογραφικό υλικό που θα ήθελα αλλά τολμώ να πω ότι αν όντως ισχύουν αυτά που μου περιγράφουν για την κλιμάκωση της έκθεσης, θα έχω την ευκαιρία να σας μεταφέρω και με το παραπάνω το χάος αύριο και ελπίζω και λίιιιιιιιγο από το πρωί του Σαββάτου, πριν την πτήση της επιστροφής.

Μέχρι τότε, σας αφήνω με τις φωτογραφίες της 2ης ημέρας. Αν δεν έχετε ήδη επισκεφθεί το σχετικό κείμενο, είναι διαθέσιμες οι 160+ φωτογραφίες της Ημέρας 0 (!) και της πρώτης ημέρας.

[slickr-flickr search=”sets” items=”26″ set=”72157635192435202″]