Το πρώτο μέρος της σειράς Dark Pictures έρχεται αρχές Σεπτέμβρη στις κονσόλες μας, και στην gamescom είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε τα πρώτα περίπου 20 λεπτά του παιχνιδιού.

Το Man of Medan είναι ένα παιχνίδι τρόμου, προοπτικής τρίτου προσώπου, που εξελίσσεται μέσα από τις αποφάσεις μας, και μέσα από τις επιλογές που θα κάνουμε μέσω ενός gameplay που θυμίζει περισσότερο προχωρημένης μορφής interactive ταινία με προσθήκη quicktime event, και λιγότερο άλλους τίτλους που έχουμε συνηθίσει στο Xbox.

Dive_2_1558428800

Ξεκινάμε την περιπέτειά μας στη μέση του ωκεανού, σε ένα άκρως επικίνδυνο περιβάλλον και με τον κίνδυνο να βρίσκεται κυριολεκτικά επάνω στο σκάφος μας.

Μέσα από λιγότερο ή περισσότερο επιθετικές επιλογές, καλούμαστε να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους πέντε χαρακτήρες μας να επιβιώσουν, ενώ η ιστορία εξελίσσεται και καθένας/καθεμία από αυτούς ακολουθεί ανά διαστήματα διαφορετική πορεία ή βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο και εκτεθειμένος/η σε διαφορετικούς κινδύνους – από τα προβλεπόμενα απότομα κύματα, μέχρι πολύ πιο σκοτεινές δυνάμεις.

Το demo, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε όλους στις αρχές του Σεπτέμβρη, μας επέτρεψε να δούμε μόνο ένα πολύ μικρό κομμάτι του παιχνιδιού που δεν ήταν αρκετό για να μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν το σενάριο και το βάθος των επιλογών, που είναι τα πλέον βασικά στοιχεία ενός τέτοιου τίτλου, θα ανταποκριθούν στις πολύ υψηλές απαιτήσεις που δημιουργεί ένα τέτοιο game, αλλά από τα όσα είδαμε φαίνεται να έχουμε μια αρκετά υποσχόμενη αρχή για ένα game απο αποτελεί μόνο την αρχή των Dark Pictures.

BBQ_screen39edit_1534842546

Βασικό στοιχείο του πλήρους game θα είναι η υποστήριξη multiplayer που σημαίνει ότι μπορούμε να μοιραστούμε την εμπειρία με άλλους παίκτες – και οι επιλογές θα μοιραστούν αντίστοιχα ανάμεσα σε όσους συμμετέχουν, αυξάνοντας την πολυπλοκότητα (ή και το fun factor) του παιχνιδιού – γιατί σίγουρα κάποιοι/κάποιες από εμάς έχουν αναρωτηθεί στα φωναχτά ενώ είμαστε με παρέα “μα γιατί τρέχεις πίσω στο σπίτι που πιθανότατα κρύβεται ο δολοφόνος κούκλα μου;”.

Προφανώς, και παρά το κάπως πιο χαλαρό gameplay του, είναι για τους πιο τολμηρούς από εμάς, που θέλουν και μπορούν να απολαύσουν ένα ψυχολογικό θρίλερ.

Αν ανήκετε σε αυτή την ομάδα, ήχο δυνατά (ιδανικά με ακουστικά?), σκοτεινό δωμάτιο και πάμε.