Crew 2

Hands on, gamescom 2017

Το Crew 2 είναι μια από αυτές τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής gamescom που μπορώ πιθανότατα να μεταφέρω καλύτερα με το βίντεο (παρακάτω) παρά με το κείμενό μου.

 

Βασικά το παιχνίδι είναι απλά fun. Το πρώτο Crew έκανε αντίστοιχα μια προσπάθεια να το πετύχει, αλλά λίγο οι δυσκολίες του launch, λίγο οι προσθήκες που ακολούθησαν έφτασαν λίγο αργά (για τα δεδομένα της βιομηχανίας) – βασικά το παιχνίδι ήταν ένα από αυτά τα καλά games που συζητάμε μεταξύ μας πού και πού, αλλά δεν είχε τον αντίκτυπο που πιστεύω ότι του άξιζε.

 

Και δεν ξέρω αν το ότι ήταν μέρος του Games with Gold, τελικά το βοήθησε από πλευράς expectation και Κοινότητας, ή όχι.

 

Η ουσία του πράγματος είναι ότι το Crew 2 απέχει λίγο (κυκλοφορεί Μάρτιο του ‘18), αλλά φαίνεται ήδη fun. Και είναι το arcade fun που προσωπικά γουστάρω τρελά. Και, θα το δείτε και στο βίντεο, αλλά αυτό βασικά μεταφράζεται σε έναν ανοιχτό κόσμο τον οποίο μπορούμε να εξερευνήσουμε με αεροπλάνα, βαπόρια (ΟΚ, ταχύπλοα) και κανονικά οχήματα, τα οποία στρίβουν απροβλημάτιστα ακόμα και με τριψήφιο αριθμό στο καντράν.

 

Αν ‘been there done that’, αξίζει να σημειώσω ότι η εναλλαγή μεταξύ τους είναι στιγμιαία και δημιουργεί πολλές πολλές ευκαιρίες για σχεδόν-Transformers gaming στιγμές. Το hands-on demo επικεντρώθηκε σε αυτή την πτυχή του gameplay, και στο να χαζέψω τον ανοιχτό κόσμο, αλλά και να δοκιμάσω μερικούς αγώνες – ένα drift (τον οποίο έπαιξα με έναν παλιό φίλο που βρέθηκε στο event (Hi Panos!), και ένα με μηχανές.

 

Συγχωρέστε τα σημεία που χαζεύουμε τα γραφικά ή μιλάμε με τους δημιουργούς και τρακάρω σε ντροπιαστικά εύκολα σημεία. Ο χειρισμός σε όλα ήταν εξαιρετικά απλός και εύκολος να τον μάθεις, με κάποια mode όπως το drift να θέλουν φυσικά λίιιγο παραπάνω χρόνο. Ή ταλέντο. Πάντως λίγο παραπάνω από κάτι που δεν είχα για να το κάνω master στο σύντομο hands on.

 

Τα γραφικά δείχνουν καλογυαλισμένα και η εναλλαγή μεταξύ οχημάτων είναι τέρμα smooth. Και εφετζίδικη, για τους φίλους του είδους. Ο κόσμος φαίνεται πραγματικά μεγάλος και σε προσκαλεί να τον εξερευνήσεις, ενώ είναι σχεδιασμένος έτσι που πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες για εναλλαγή μεταξύ των mode.

 

Πέρα από τα κλασικά (αγαπημένα) races και το ανταγωνιστικό multiplayer, αλλά θα έχουμε και μια σειρά από video editing εργαλεία, που επιτρέπουν να γυρίσουμε τις δικές μας σκηνές δράσης. Το σύστημα θα καταγράφει τα τελευταία 10 λεπτά παιχνιδιού, ενώ μέσα στον editor μπορούμε να αλλάξουμε κάμερα, εφέ κτλ.

 

Αν και σύντομη, η επαφή μου με το παιχνίδι με άφησε με θετικές εντυπώσεις από ένα multi-racing τίτλο που σκοπεύει να είναι fun, community-driven και γενικά απλά μια διασκεδαστική εναλλακτική σε ό,τι έχουμε δει το τελευταίο διάστημα. Η εναλλαγή μεταξύ οχημάτων και οι δυνατότητες που αυτό ξεκλειδώνει του δίνουν τη δυναμική να είναι ένα από τα ‘καλά’ games που θα πιάσουμε στα χέρια μας την επόμενη χρονιά, και με λίγη καλή τύχη και λίγη υποστήριξη, μπορεί να είναι και το community game για τις αρχές του ‘18.

Δημήτρης

Gotmian