Ποιός δεν έχει ονειρευτεί κάποια στιγμή της ζωής του να γίνει Rock Star; Να περιοδεύει με τη μπάντα του, να παίζει μουσική, να υπογράφει αυτόγραφα και να τον αποθεώνουν; Ποιος όμως ονειροπόλος είχε στο μυαλό του μια αντάρα από ωμή βία και σκοτωμούς; Μια punk rock μπάντα που επιστρέφει από το βάθη της κολάσεως για να βρεθεί αντιμέτωπη με ορδές από ζόμπι, βρικόλακες, νάνους, ninja, πειρατές και διάφορα άλλα “κουλά”, που ούτε ο γράφων μπορούσε να φανταστεί! Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια περιπέτεια με πολύ αίμα, πιστολίδι και ακρωτηριασμούς, συνοδευόμενα από punk rock riffs και όχι μόνο! Α, και μην ξεχάσω… πολύ αλκοόλ!

Ο παίκτης καλείται να επιλέξει ένα μέλος της μπάντας, που εκτός από το πολύ διαφορετικό look και φυσικά το όργανο το οποίο πρεσβεύει ο καθένας (φωνητικά, κιθάρα, ντραμς, μπάσο), χαρακτηρίζεται και από διαφορετικό ύφος gameplay και κατ’ επέκταση abilities. Στην προσπάθεια όμως να δώσει αρκετά διαφορετικό ύφος σε κάθε χαρακτήρα δεν τα καταφέρνει και τόσο καλά. Το gameplay καταντάει επαναλαμβανόμενο μετά από λίγη ώρα και τα διάφορα abilities που ξεκλειδώνει ο χαρακτήρας δεν βοηθούν αρκετά ώστε να εξαλειφθεί αυτό. Ο παίκτης βέβαια, έχει τη δυνατότητα να δώσει έμφαση σε συγκεκριμένα RPG skills ανάλογα με το ύφος που θέλει να έχει ο χαρακτήρας του, τα οποία όμως έχουν ένα συγκεκριμένο όριο ανά Level.

Ένα επιπλέον ενδιαφέρον έρχεται να προσθέσει στο παιχνίδι η αγορά αντικειμένων όπως ενδυμάτων και άλλων “μπιχλιμπιδιών”, καθώς και κάποια τατουάζ(!) που προσθέτουν μια ειδική κατηγορία από abilities, αναλόγως με το class του χαρακτήρα, αλλά και η δυνατότητα παραγωγής μπύρας, ή οποία θα θύμιζε μείξη ελιξιρίων σε κάποιο κλασσικό RPG (σε πολύ μικρότερο βαθμό βέβαια). Τέλος, η προσθήκη αναπαραγωγής κομματιών α λα guitar hero βοηθάει αρκετά στο να σπάσει η μονοτονία ανάμεσα στις κλοτσοπατινάδες…

Το concept είναι καθαρά υποκειμενικό. Σε όσους αρέσει η σκληρή (όχι πολύ) μουσική αλλά και η gothic, dull, και splatter εικαστική άποψη θα μείνουν ικανοποιημένοι. Η «δραματική» υπόθεση είναι αρκετά αναμενόμενη αλλά έχει μια κάπως μαυροκωμική εξέλιξη.

Το παιχνίδι κλιμακώνεται απότομα, από αρκετά εύκολο στην αρχή σε αρκετά πιο δύσκολο προς το τέλος, με την πλειοψηφία των αρχηγών να μοιάζουν με τον προηγούμενο, τόσο οπτικά όσο και σε gameplay. Βέβαια, αν παιχθεί single player θα είναι αρκετά πιο challenging, ενώ αντίστοιχα σε co op 4 παικτών θα είναι πιθανότατα εύκολο. Θετικό είναι πως, μετά το πέρας ενός playthrough, υπάρχει διαθέσιμη η επόμενη δυσκολία, που μαζί με κάποια achievements και την επιλογή διαφορετικών παικτών, αυξάνουν το replay value του τίτλου. Σαφέστατα μια single player εμπειρία δεν έχει να δώσει πολλά. Ωστόσο, αν παιχθεί co-op είναι αδιαμφισβήτητα ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Σίγουρα τίμιο για την τιμή του, αν θέλετε να διασκεδάσετε με φίλους και να τεμαχίσετε άπειρους εχθρούς!

Βαθμολογία: 7/10

Προτείνεται επίσης: Castle Crashers

[slickr-flickr search=”sets” items=”24″ set=”72157635318898520″]

Περισσότερες εικόνες από το παιχνίδι (Flickr)