Call of the Sea review

by Δεκ 18, 2020

ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  

Όταν ένα παιχνίδι γίνεται εμπειρία και σε κάνει να το σκέφτεσαι ακόμα και αφού τελειώσεις το πόσο όμορφο είναι, αυτό σημαίνει επιτυχία.

Όπως ονομάζεται και η developer εταιρεία, το παιχνίδι είναι Out of the Blue. Μια καταπληκτική προσπάθεια ενός ανεξάρτητου, μικρού στούντιο από 11 developers από Ισπανία και Ελλάδα (παρακαλώ).

Μεταφερόμαστε στο 1934, σε ένα ζευγάρι αρχαιολόγων, την Norah και τον Harry. Η Norah πάσχει από μια άγνωστη ασθένεια. Ο σύζυγός της λοιπόν, αφού βρει κάποιες νέες πληροφορίες, φεύγει σε αποστολή για ένα νησί, με την ελπίδα ότι θα ανακαλύψει τη μέθοδο ίασης της γυναίκας του.

Μετα από μήνες, η Norah λαμβάνει ένα περίεργο δέμα και αποφασίζει να πάει να τον βρει σε αυτό το νησί του Ειρηνικού.

Εκεί ξεκινάει και η δική μας ιστορία, μιας που μέσα από γρίφους, παζλ, ερωτήσεις και ενός πολιτισμού που δεν έχουμε ξανασυναντήσει, ψάχνουμε να βρούμε το σύζυγό μας.

Αλλά με το που πατάμε το πόδι μας στο νησί, η Norah ξεκινάει να αισθάνεται καλύτερα από την αρρώστια που την κυνηγάει όλα αυτά τα χρόνια.

Γιατί άραγε και ποια θα είναι η τελική της πορεία; Αυτό είναι αποκλειστικά στα δικά σας χέρια να ανακαλύψετε (κυριολεκτικά).

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ  

Το παιχνίδι δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, εξίμισι ώρες περίπου, χωρίς όμως αυτό να το κάνει να φαίνεται γρήγορο ή πιεσμένο ή μισό. Εγώ πχ το έβγαλα σχεδόν σε μια φορά από όταν το ξεκίνησα… άφησα δηλαδή την τελευταία μισή ώρα, μιας και είχε πάει πλέον νωρίς το πρωί. Δεν ήθελα να το αφήσω, μιας και η ιστορία μας εξελίσσεται συνέχεια και σε κρατάει για να δεις και το παρακάτω.

Το Call of the Sea είναι ένα adventure puzzle game, χωρίς δύσκολους χειρισμούς στο gameplay. Μια τεράστια βοήθεια είναι το notebook της Norah στο οποίο κρατάει σημειώσεις συνέχεια για το τί συναντάει, κάτι που κάνει πιο εύκολη την επίλυση των γρίφων που συναντάμε, καθώς και με τη βοήθεια του Harry, που ήταν εκεί πρώτος και έχει αφήσει clues πίσω του, όσο εμείς τον αναζητάμε.

Αρχαίοι πολιτισμοί και ένα τροπικό νησί του Ειρηνικού, φτιαγμένα πάνω στην Unreal Engine 4 – το αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει στο παιχνίδι είναι πανέμορφο. Από τα σκηνικά μέχρι τις καταιγίδες, από τον ουρανό μέχρι τους καταρράκτες, ακόμη και τα puzzles που έχουν φτιάξει είναι πολύ καλοδουλεμένα, και δεν σας κρύβω ότι και μια στιγμή, για ένα από αυτά, χρειάστηκε να ανοίξω βοηθό για να καταλάβω πώς μπορώ να το λύσω.

Η λύση όμως ήταν πάλι μπροστά στα μάτια μου.

TRAILER

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Όσο και αν η βιομηχανία κινείται σε ρυθμούς που δεν προλαβαίνει ούτε η ίδια να κάνει σωστά την δουλειά της σε πολλές περιπτώσεις, ευτυχώς υπάρχουν και αυτά τα παιχνίδια και οι εταιρείες που μας βγάζουν τελείως έξω από την μόδα και το κυνήγι της εποχής.

Το Call of the Sea είναι ένα κρυφό διαμάντι που δυστυχώς είναι αποκλειστικότητα του Xbox – και ήδη είναι διαθέσιμο στο Xbox Game Pass. Και λέω δυστυχώς γιατί θα ήθελα όσο το δυνατόν περισσότεροι να δουν αυτό το παιχνίδι…

Άραγε εσείς θα μπορέσετε να αντισταθείτε στο Κάλεσμα της Θάλασσας;

SCREENSHOTS

Call-of-the-Sea-0000