Χθες το Xbox 360 γιόρτασε τα 10 χρόνια ζωής. Στις 22 Νοεμβρίου του 2005 εμφανίστηκε στα ράφια των καταστημάτων της βόρειας Αμερικής ενώ λίγες ημέρες αργότερα έγινε διαθέσιμο στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία. Η κονσόλα της Microsoft γνώρισε πολλές διαφορετικές εκδόσεις και δύο επανεκδόσεις με τη Slim αρχικά το 2010 και την E το 2013. Επίσης είδαμε και πολλές ειδικές εκδόσεις με την Halo 3 SE στα χρώματα του Master Chief να ξεχωρίζει.
Το Xbox Live έπαψε να είναι μία απλή multiplayer υπηρεσία και μας δόθηκε η δυνατότητα για πρώτη φορά, να αποκτήσουμε και να παίξουμε την ίδια στιγμή τα αγαπημένα μας παιχνίδια, από την άνεση του καναπέ μας. Η τεράστια συλλογή των Xbox Live Arcade παιχνιδιών αποτελούν επίσης ένα μεγάλο κομμάτι αυτών των 10 ετών. Φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα Games With Gold που δώσανε εκ νέου ζωή στην κονσόλα από τον Ιούνιο του 2013. Αυτά τα 10 χρόνια το Xbox 360 μετετράπη από μια απλή παιχνιδομηχανή σε ένα κέντρο διασκέδασης για όλους μέσα στο σπίτι. Εφαρμογές όπως ο Internet Explorer, το Youtube, το Twitch, το Netflix, υπηρεσίες τηλεόρασης, υπηρεσίες ενοικίασης ταινιών και πολλά πολλά άλλα γίνανε μέρος καθημερινότητάς μας.
Τέλος το 2010 είδαμε το Kinect το οποίο έφερε τη μεγαλύτερη επανάσταση, όχι μόνο όσον αφορά το Xbox, αλλά το gaming γενικότερα. Πλέον μπορούσαμε να επικοινωνούμε με την κονσόλα μας απλά μιλώντας με αυτήν. Η ανάγκη για χειριστήριο έγινε προαιρετική και άνοιξε έναν νέο δρόμο στην διασκέδασή μας αλλά και στη βιομηχανία του gaming.
Σύμφωνα με το Wikipedia, το Xbox 360 έχει πουλήσει συνολικά μέχρι σήμερα περισσότερες από 80 εκατομμύρια κονσόλες παγκοσμίως. Έχουν εκδοθεί 1,162 retail παιχνίδια με 112 αποκλειστικότητες και 710 Arcade. Οι τίτλοι με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι, το “Kinect Adventures!” με 24 εκατομμύρια, το “Grand Theft Auto V” με σχεδόν 18 εκατομμύρια και το “Halo 3” με 14.5 εκατομμύρια αντίτυπα. Το ποιο εμπορικό Arcade είναι το Minecraft: Xbox 360 Edition με 13 εκατομμύρια πωλήσεις.
Στη διαδρομή του, η οποία φυσικά συνεχίζεται, το Xbox 360 είχε τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του. Απέκτησε φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς. Ένα είναι σίγουρο, είναι μία από τις πιο πετυχημένες κονσόλες στην ιστορία. Μας προσέφερε μαγικές στιγμές, πανέμορφα παιχνίδια και κατάφερε να γίνει κομμάτι της ζωής μας. Για όλα όσα ζήσαμε λοιπόν,
Χρόνια πολλά Xbox 360. Σε ευχαριστούμε!