Μετά το μπαράζ ανακοινώσεων από πλευράς Εlectronic Arts σχετικά με το Battlefield 4, ήρθε η ώρα να κάνουμε μια ανασκόπηση και να δούμε τι γνωρίζουμε και τι φημολογείται σχετικά με τον επερχόμενο τίτλο.
Για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με κάποιον τίτλο της συγκεκριμένης σειράς, να αναφέρουμε πως τα παιχνίδια Battlefield, δημιούργημα της εταιρίας Dice, είναι first person shooter τα οποία αρχικά δημιουργήθηκαν ως καθαρά multiplayer τίτλοι (εκεί βρίσκεται ακόμη το ζουμί των τίτλων), με το singleplayer να προστίθεται αρκετά αργότερα. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα fps, είναι το team play στοιχείο τους, καθώς και η προσπάθεια για μία ημιρεαλιστική απόδοση του πεδίου της μάχης… (Ολόκληρο το άρθρο στο “Read More”)
Για να μην μακρηγορούμε όμως, ορίστε τι γνωρίζουμε για το Bf4 μέχρι τώρα:
- Το Battlefield 4 είναι φτιαγμένο στην μηχανή γραφικών Frostbite 3, μια καινούρια έκδοση της προηγούμενης μηχανής της Dice, η οποία βελτιώνει τα visuals, τα animations καθώς και το ΑΙ των αντιπάλων. Ας μην ξεχνάμε και την καταπληκτική δουλεία που έχει γίνει πάνω στην καταστροφή των περιβαλλόντων.
- Μίας και μιλήσαμε για καταστροφή περιβάλλοντος, υπάρχει έντονη φημολογία πως το στοιχείο αυτό, που χρησιμοποιήθηκε εκτενέστατα στο Bad Company 2 και ελάχιστα στο Battlefield 3 θα κάνει την επιστροφή του στον καινούριο τίτλο.
- Δεν ξέρουμε πόσες θα είναι οι αντιμαχόμενες πλευρές αλλά στο trailer που κυκλοφόρησε επιβεβαιώνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Ρωσία.
- Από το trailer επίσης παρατηρήσαμε κάποιο είδος σκορ, οπότε μάλλον θα έχουμε να κάνουμε με leaderboards στο singleplayer campaign.
- Φήμες υποστηρίζουν ότι το multiplayer του παιχνιδιού θα μπορεί να υποστηρίξει μέχρι και 64 άτομα ταυτόχρονα. Κάτι τέτοιο όμως μάλλον δεν θα υλοποιηθεί στην τρέχουσα γενιά κονσολών αν κρίνουμε από τους 24 παίχτες του Battlefield 3.
- Όσοι κάνουν preorder θα πάρουν στην κατοχή τους ένα “Premium Expansion Pack” χωρία καμία επιβάρυνση.
- Σύμφωνα με δηλώσεις της Dice το battlelog του προηγούμενου τίτλου θα κάνει την επανεμφάνιση του ακόμα και στις κονσόλες αυτή τη φορά.
- Πρόσβαση στην beta του τίτλου θα έχουν σίγουρα οι Premium Users, όσοι κάνουν pre-order (σίγουρα για το Origin δεν έχει επιβεβαιωθεί για τις κονσόλες) και όσοι αγόρασαν το Medal Of Honor: Warfighter.
Η κυκλοφορία του τίτλου αναμένεται το φθινόπωρο του 2013.
[slickr-flickr search=”sets” items=”24″ set=”72157633138761399″]