Λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη του #XboxReveal, έχει ενδιαφέρον να δούμε τί γνωρίζουμε, τί έχει ανακοινωθεί και γενικότερα πού βρισκόμαστε σε σχέση με την “επόμενη γενιά” της πλατφόρμας. Στο ίδιο κείμενο θα έχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το πώς θα δείτε live τη μετάδοση του XboxReveal, σήμερα στις 20.00 ώρα Ελλάδος.

Θα ενημερώνουμε αυτό το άρθρο μέσα στην ημέρα με τα τελευταία νέα (τελευταία ενημέρωση 19.30, 21 Μαΐου 2013)

Τι έχει ανακοινώσει η Microsoft:

Η Microsoft έχει αρκεστεί στην ανακοίνωση του event και σε μια μόνο ανακοίνωση που αφορά το νέο Call of Duty. Ως εκ τούτου, όλα τα παρακάτω είναι υποθέσεις, φήμες και ελπίδες της gaming κοινότητας.

Ενημερώσεις 21/05:
Σε δύο μέρη το όραμα της Microsoft για το νέο Xbox και το μέλλον των παιχνιδιών
Νέο FIFA απόψε σύμφωνα με την Electronic Arts
Η Dice αποκάλυψε ότι θα δούμε Battlefield 4 σήμερα

Όλες οι φήμες:

Το όνομα της κονσόλας: Οι φήμες για το όνομα της κονσόλας θέλουν το νέο Xbox να ονομάζεται Xbox Infinity, Xbox Infinite, απλά Xbox, Xbox Fusion ενώ λιγότερο πιθανό είναι να διατηρηθεί το ιντερνετικό Xbox 720 ή το κωδικό όνομα Xbox Durango.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας και το κόστος: Πιθανότατα τέλη του 2013, με κόστος που αρκετά σενάρια αναφέρουν κοντά σε αυτό του Xbox 360 (περίπου 400-450€/$) ενώ δεν είναι απίθανο να δούμε και μοντέλο συνδρομής παρόμοιο με αυτό που έχουμε δει στην κινητή τηλεφωνία – η κονσόλα με μικρότερο κόστος, αλλά δέσμευση για κάποιο χρονικό διάστημα με μηνιαία πληρωμή, η οποία όμως θα συνοδεύεται από Xbox Gold συνδρομή και ίσως κάποιες ακόμα υπηρεσίες ψηφιακής ψυχαγωγίας.

 Τα χαρακτηριστικά: Δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από ένα πολύ ισχυρό hardware που θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που θα φέρει το gaming το επόμενο διάστημα (πενταετία και ίσως παραπάνω). Οι φήμες λένε ότι θα δούμε μεγάλο σκληρό δίσκο (500GB+), πιθανότατα για να επιτρέπει τη δημιουργία cache από τα παιχνίδια, ενώ θα έχουμε και την υποστήριξη BluRay δίσκων.

Μεγάλο debate έχει ξεσπάσει σε σχέση με το αν θα απαιτεί μόνιμα online, για να εμποδίσει την ανταλλαγή μεταχειρισμένων μεταξύ άλλων, κάτι που όμως φαίνεται κάπως απίθανο. Σχετικό εσωτερικό υπόμνημα της Microsoft που φαίνεται να κυκλοφόρησε αναφέρει ότι η κονσόλα θα παίζει single player offline, μεταξύ άλλων – κάτι απόλυτα λογικό και σε απόλυτη συνέχεια του Xbox 360. Με περισσότερες υπηρεσίες και πιο πολύ υλικό, ίσως δούμε κάτι αντίστοιχο με την αδειοδότηση που υπάρχει τώρα στο Xbox 360 για τα Xbox LIVE Arcade παιχνίδια, όπου ο χρήστης αγοράζει το δικαίωμα να παίξει το παιχνίδι όσο θέλει στην κονσόλα που το κατέβασε, αλλά και σε οποιαδήποτε κονσόλα με το Gamertag του, αρκεί να είναι συνδεδεμένος (μόνιμα όσο παίζει) στο Xbox LIVE.

Το να δούμε πολλαπλά μοντέλα, με ελαφρώς διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά, δεν είναι απίθανο, με το πιθανότερο σενάριο να είναι το κλασσικό πλέον “διαφορετικές χωρητικότητες σκληρού δίσκου”.

Μεταξύ άλλων, σε επίπεδο υπηρεσιών περιμένουμε να δούμε ακόμα περισσότερη μουσική και βίντεο, ενώ σε επίπεδο λογισμικού θα πλησιάζει μάλλον την κάπως πιο “επίπεδη” σχεδιαστικά λογική των Windows 8 (“Metro” interface). Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα δούμε περισσότερα χαρακτηριστικά βέβαια, με δημοφιλές να είναι η υποστήριξη πολλαπλών παιχνιδιών ταυτόχρονα και η απροβλημάτιστη μετάβαση από το ένα στο άλλο. Η προσθήκη streaming υπηρεσίας για games που ανήκουν στη βιβλιοθήκη του Xbox/Xbox 360 επίσης είναι πιθανή.

Οι φήμες αναφέρουν ότι ίσως δούμε και ένα Xbox 360 “mini” το οποίο θα παίζει μόνο ψηφιακά κατεβασμένο περιεχόμενο (δε θα έχει δίσκο), θα έχει μικρότερο κόστος και κατά τα άλλα θα υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες ενός πλήρους Xbox 360.

Kinect 2.0: Με το Kinect for Windows να έχει κυκλοφορήσει εδώ και μήνες, με ελαφρώς διαφορετικό hardware και μια ολόκληρη Κοινότητα να το υποστηρίζει σε επίπεδο development, αναμένουμε ένα Kinect 2.0 μαζί με το νέο Xbox. Το αν και πώς θα ενσωματώνεται με την κονσόλα ή αν θα βοηθήσει στο να έχουμε το IllumiRoom στο χώρο μας μένει να το δούμε. “Xbox, go big!”

Πού μπορούμε να δούμε την παρουσίαση:

Από την κονσόλα σας μέσω του Live Event Player που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν (θα είναι στην αρχική οθόνη της κονσόλας) και από το Xbox.com/hub. Το Xbox.com US έχει ήδη ενεργοποιήσει σχετικό κανάλι stream.

Επίσης μπορούμε να το δούμε από τον “κλασσικό” παίκτη, το GameTrailers.

Όλα τα παραπάνω, εκτός αν αναφέρουμε κάτι διαφορετικό, αποτελούν εικασίες και προσωπικές εκτιμήσεις μας για το μέλλον της πλατφόρμας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι δεσμευτικές ανακοινώσεις.