Οι πληροφορίες ότι η βασική αποστολή του Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, διαρκεί χονδρικά δυο ώρες, φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν έπειτα από την ολοκλήρωση ενός showcase event του παιχνιδιού. Σε αυτό το κλειστό για το κοινό γεγονός, διάφοροι δημοσιογράφοι και κριτικοί του χώρου, είχαν την ευκαιρία να παίξουν το παιχνίδι, ο καθένας στο δικό του stand και έτσι να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους στον κόσμο.

Το εντυπωσιακό είναι ότι τα αποτελέσματα αυτού του «τέστ», έδειξαν πως ακόμα και αν ο παίκτης ολοκληρώσει την βασική αποστολή, η σχετική μπάρα προόδου του συνολικού παιχνιδιού, παραμένει ιδιαιτέρως χαμηλά, σε επίπεδα πρωταθλητισμού limbo θα έλεγε κάποιος με κακό χιούμορ. Αρκετοί δημοσιογράφοι αναφέρουν νούμερα της τάξης του 8, μέχρι και 22 τοις εκατό (%).

Επομένως, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι το υπόλοιπο «ζουμί» του παιχνιδιού, βρίσκεται στα side-missions, τα Challenges και τα Trials, πέρα βέβαια και από την προσπάθεια ολοκλήρωσης της βασικής αποστολής ή/και των παραπάνω, στο Hard επίπεδο δυσκολίας ή με καλύτερο βαθμό απόδοσης.

Στον αντίποδα, ουδείς γνωρίζει πόσο θα μετράει για παράδειγμα η ολοκλήρωση ενός side-mission, το οποίο διαρκεί λίγο χρονικά, είτε λόγω ευκολίας, είτε λόγω σχεδιασμού του. Μήπως το να καταφέρει κανείς να ολοκληρώσει κάποια αποστολή με “S-Rank”, την υψηλότερη δυνατή δηλαδή, «γεμίζει» περισσότερο την προαναφερθείσα μπάρα, από ότι αν απλά την περνούσε για την πλάκα του?

Για ό,τι νεώτερο για το… ιδιαίτερο αυτό Metal Gear Solid, θα επανέλθουμε σύντομα. Το Metal Gear Solid V: Ground Zeroes κυκλοφορεί στις 20 Μαρτίου στην αγορά της Ευρώπης. Η τιμή του θα κοστολογείται στα 39.99 για την retail έκδοση του Xbox One και 29.99 για αυτή του 360, ενώ η ψηφιακή έκδοση θα σας επιβαρύνει με 29.99 και 19.99 αντίστοιχα.