Πριν μερικές ώρες, ο Phil Spencer επιβεβαίωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, ότι τελικά θα είναι δυνατή η μεταφορά των saves του Minecraft, από το 360 στο One, δυνατότητα η οποία αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης για μεγάλο διάστημα για όλους τους “μπλοκοκέφαλους” fans του παιχνιδιού ανα τον κόσμο.

Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε ήδη αναπτύξει πολύ ένα συγκεκριμένο world (ή πολλά διαφορετικά όπως συνηθίζεται) και θέλετε να παίξετε εκεί στην νέα έκδοση του παιχνιδιού, θα μπορέσετε να συνεχίσετε το παιχνίδι στο ίδιο αυτό world αν το επιθυμείτε, μεταφέροντας απλά το save στην έκδοση για το Xbox One. Υπενθυμίζουμε ότι πριν αρκετό καιρό ο head του Xbox dept. είχε δηλώσει ότι μια τέτοια μεταφορά είναι αδύνατη, αλλά από ό,τι φαίνεται οι άνθρωποι των Microsoft Studios μπόρεσαν να βρουν μια λύση.

Δεν έχουμε ακόμα πληροφορίες ως προς τον τρόπο μεταφοράς των αρχείων ή σχετικά με το ποιό θα είναι το μέγεθος των worlds αυτών στην έκδοση για Xbox One, δεδομένου του μεγαλύτερου εμβαδού που θα έχουν οι νέοι κόσμοι στο Xbox One, σε σχέση με εκείνους του 360. Τέλος, δεν υπάρχουν ενδείξεις για την ημερομηνία κυκλοφορίας του Minecraft: Xbox One Edition, αλλά κάτι μας λέει ότι είναι αρκετά κοντά!

Ετοιμάστε τα pickaxes σας…