Με την επίσημη πρώτη της επόμενης γενιάς ψυχαγωγίας που θα φέρει το Xbox, στις 21 του μήνα, οι φήμες συνεχίζουν να οργιάζουν -μεταξύ άλλων- για το μεγάλο debate που είναι πλέον η μόνιμη (ή μη) σύνδεση της κονσόλας στο Ίντερνετ για τη λειτουργία της.

Η διαμάχη ξεκίνησε μερικες εβδομάδες πριν, μετά από αναφορές που ήθελαν το νέο Xbox να απαιτεί μόνιμη σύνδεση για τη λειτουργία του. Οι φήμες διογκώθηκαν μετά από μήνυμα (πρώην πλέον) στελέχους της εταιρείας που παρομοίωσε τις σημερινές συσκευές τόσο εξαρτημένες από το Διαδίκτυο όσο είναι και από το ρεύμα. Τώρα αυτή η φήμη ανατρέπεται από μια καινούρια, σύμφωνα με την οποία εσωτερικό μήνυμα στη Microsoft επιβεβαιώνει ότι το νέο Xbox δε θα απαιτεί μόνιμη σύνδεση για τις συνηθισμένες λειτουργίες όπως το να παίξει BluRay (άλλη φήμη), να δείξει ζωντανή τηλεόραση (!) ή να παίξει το single player μέρος ενός παιχνιδιού.

Με το χώρο των βιντεοπαιχνιδιών να αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, η παραπάνω απόφαση θα παίξει σημαντικό ρόλο στις επιλογές τόσο των παικτών όσο και των εταιρειών ανάπτυξης. Αν και το μοντέλο του Steam/Apple Store φαίνεται ιδιαίτερα βιώσιμο, η ερώτηση παραμένει αν οι παίκτες που έχουν συνηθίσει στο μοντέλο του παιχνιδιού σε οπτικό μέσο (το οποίο μπορεί στη συνέχεια κάποιος να δανείσει πχ) θα αγκαλιάσουν μια τέτοια στρατηγική, ειδικά αν συνοδεύεται από το -ιδιαίτερα κακόφημο και αναξιόπιστο για τους gamers- μόνιμο online.