Το γνωστό sidescroller με μηχανές Trials, επιστρέφει για το Xbox One και το Xbox 360 στις 16 Απριλίου. Το παιχνίδι που μας έκανε να θέλουμε να σπάσουμε πολλά (μα πάρα πολλά) χειριστήρια, αλλά και το οποίο μας προσέφερε ποικίλες στιγμές απόλαυσης, λαμβάνει μια next-gen αναβάθμιση και έρχεται με περισσότερο υλικό στον πυρήνα του.

Το Trials: Fusion θα εκτυλίσσεται στο μέλλον και θα είναι περισσότερο προσανατολισμένο προς ένα campaign με κάποιου είδους story, χωρίς cut-scenes και τα σχετικά. Ακόμα και έτσι, το παιχνίδι ακολουθεί και πάλι την ίδια απλή λογική. Οδηγήστε από την αρχή μέχρι το τέλος κάθε ειδικής (και συνήθως τελείως γελοίας από πλευράς εμποδίων ή artwork) διαδρομής, προσπαθώντας να κάνετε όσα λιγότερα λάθη γίνεται και να κάνετε τον καλύτερο χρόνο. Ή τουλάχιστον, μόνο αυτά μέχρι στιγμής, γιατί υπάρχουν και άλλα.

Όπως προμηνύει και ο υπότιτλος, το Trials: Fusion συνδυάζει το παλιό σύστημα της δοκιμασίας του αναβάτη λόγω των εμποδίων, με ένα νέο είδος διαδρομών, στο οποίο ο παίκτης επιβραβεύεται για την ολοκλήρωση κόλπων, τα οποία πραγματοποιούνται με το δεξί μοχλό. Οι διαδρομές αυτές θα είναι διαφορετικές από τις κλασικές με τα εμπόδια, οι οποίες θα έχουν την κατάλληλη μορφολογία, ώστε να επιτρέπουν την εκτέλεση αυτών των διαφόρων κόλπων. Ανοίγεται έτσι ένα μεγάλο εύρος για δημιουργία ακόμα περισσότερου υλικού για το παιχνίδι. Οι παίκτες θα μπορούν να τρέξουν με moto cross, quad bikes, αλλά και push bikes, με την κάθε κατηγορία οχήματος να έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Ακόμη, κάθε διαδρομή θα έχει τρία challenges, από ολοκλήρωση συγκεκριμένων tricks, μέχρι και την εύρεση κάποιου διακόπτη που ξεκλειδώνει μια διαφορετική μορφή της εκάστοτε πίστας.

Επιπλέον, την παρθενική του εμφάνιση κάνει το Trials Infinity mode, το οποίο δημιουργεί τυχαίες, σύντομες και εξαιρετικά δύσκολες διαδρομές, σε περίπτωση που θέλετε να ξεφύγετε από τις ήδη υπάρχουσες πίστες του βασικού mode ή είστε αρρωστάκι με το Trials. Ή και τα δυο. Δυστυχώς, δεν θα υπάρχει multiplayer από το launch του παιχνιδιού, αλλά οι άνθρωποι της Red Lynx μας διαβεβαίωσαν ότι αυτό θα έρθει σύντομα.

Το Trials: Fusion θα τρέχει στα 60 fps, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το παραγόμενο resolution. Το κόστος του παιχνιδιού είναι 19.99 Ευρώ για την έκδοση του Xbox One και 15.99 Ευρώ για αυτή του Xbox 360.