Πολλοί ήταν αυτοί που είχαν την ευκαιρία να παίξουν πρώτοι την beta έκδοση του Titanfall, του παιχνιδιού που συνδυάζει το κλασικό fps, με την αδυσώπητη μάχη μεταξύ τεράστιων mechs. Από μεγάλα sites όπως το IGN και το Machinima, μέχρι και διάφορους YouTube “celebrities”, όπως ο Tejb, o GoldGlove, ή ο JackFrags, όσοι παρευρέθηκαν στο κεκλεισμένων των θυρών event, θέλησαν να μοιραστούν με το κοινό τις εντυπώσεις τους από το παιχνίδι. Έχοντας λοιπόν παρακολουθήσει πολύ υλικό, αποφάσισα να συνοψίσω τις απόψεις που εκφράστηκαν από τις παραπάνω πηγές και όχι μόνο, σε ένα άρθρο, προσφέροντας μια πιο σφαιρική εικόνα.

Αρχικά, οι πρώτες εντυπώσεις από όλους, είναι ότι το Titanfall έχει πολύ… πλάκα! Προσφέροντας κάτι γνώριμο, όντας FPS, αλλά εισάγοντας παράλληλα τους Titans, το Titanfall φαίνεται ιδιαίτερα φρέσκο, διαφορετικό και πάνω από όλα διασκεδαστικό. Η ισορροπία του πυρήνα του gameplay μεταξύ των ευέλικτων αλλά αδύναμων Pilots και των ισχυρών αλλά δυσκίνητων Titans, αφήνει χώρο για πολύ έξυπνο και φρενήρες gameplay. Το παιχνίδι τρέχει πολύ ομαλά στα 60 fps, με τα διάφορα textures να είναι αρκετά όμορφα. Το netcode, παράγοντας πολύ σημαντικός σε ένα παιχνίδι του είδους, φαίνεται σε πρώτη ματιά ικανοποιητικό. Υπενθυμίζουμε εξάλλου, ότι το Titanfall είναι φτιαγμένο με την Source μηχανή, η οποία παραδοσιακά έχει πολύ καλή απόδοση σε θέματα σύνδεσης και σωστής επικύρωσης των διαφόρων αλληλεπιδράσεων μεταξύ των παικτών. Αν είναι όντως έτσι τα πράγματα, σε συνδυασμό με τους dedicated servers που θα είναι διαθέσιμοι για την έκδοση για Xbox One, το Titanfall θα προσφέρει μια άκρως δίκαιη και ευχάριστη εμπειρία στον εν λόγω τομέα.

Στην beta διαθέσιμα ήταν τρία loadouts για τους Pilots και άλλα τόσο για τους Titans, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα για το αν θα δούμε περισσότερες επιλογές στο τελικό προϊόν. Το ενδιαφέρον είναι πως πολλοί δήλωσαν ότι δεν αισθάνθηκαν ποτέ την ανάγκη να καλέσουν τον Titan τους, δηλαδή το παιχνίδι έχει ενδιαφέρον και στις δυο πτυχές του. Τα loadouts ήταν σχετικά ισορροπημένα μεταξύ τους, ακολουθώντας την όλο και πιο δημοφιλή λογική “rock-paper-scissors”, με τις Burn Cards, ειδικές ικανότητες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο μια φορά ανά ματς, να προσθέτουν λίγη παραπάνω ένταση και αβεβαιότητα! Αισθητές βέβαια είναι οι επιρροές από την σειρά Call of Duty όσο αφορά το customization, με tactical upgrades και Kits, να μπορούν να πειραχθούν κατά την θέληση του παίκτη, ώστε να συμπληρώνουν και να ενισχύουν το στυλ παιχνιδιού του καθενός.

Ένα σημαντικό θέμα το οποίο συζητήθηκε σχεδόν από τους πάντες, είναι η ιδιαίτερη φύση του Titanfall, σχετικά με τον αριθμό παικτών και την ύπαρξη bots μέσα στο παιχνίδι. Τα bots, «Grunts» όπως είναι ο επίσημος όρος, αν και προφανώς πιο αδύναμα σε σχέση με ανθρώπινους παίκτες, δεν είναι «παίξε γέλασε», αφού αν βρουν προ εκπλήξεως τον παίκτη, δεν χαρίζουν κάστανα και μπορούν εύκολα να τον εξουδετερώσουν. Στον αντίποδα, οι πιο ικανοί ή έμπειροι παίκτες, μπορούν να χρησιμοποιούν τα Grunts για να αυξήσουν το score τους ή να επεκτείνουν το streak τους. Αν και το παιχνίδι είναι 6v6, δράση δεν σταματά και το παιχνίδι δίνει μια πολύ ενεργή αίσθηση, αφού πάντα έχεις κάτι να κάνεις.

Στην beta είναι διαθέσιμα τρία gamemodes. To Attrition, είναι το παραδοσιακό Team Deathmatch, το Hardpoint Domination είναι το γνωστό Domination από το Call of Duty, με τρία σημεία στον χάρτη να είναι οι στόχοι για κατάληψη και διατήρηση του ελέγχου τους, ενώ τέλος το Last Titan Standing, είναι ένα team deathmatch mode, όπου όλοι οι παίκτες ξεκινούν με έναν Titan και στόχος είναι η εξουδετέρωση των Titans τις αντιπάλου ομάδας, πριν αυτοί κάνουν το ίδιο στην ομάδα του παίκτη, ενώ δεν υπάρχουν respawns.

Υπενθυμίζουμε ότι η open beta για Xbox One και PC ξεκινά στις 14 του μηνός (γιατί ποιος χρειάζεται έτερον ήμισυ?) και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ http://www.titanfall.com/beta

Για τις δικές μας εντυπώσεις από την Beta, μείνετε εδώ τριγύρω!