Τα βραβεία υψηλού κύρους της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, BAFTA, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, με πολλά γνωστά πρόσωπα της βιομηχανίας, αλλά και του θεάματος. Το γεγονός αναμεταδόθηκε ζωντανά από το επίσημο κανάλι της ακαδημίας στο Twitch.tv, μαζεύοντας περίπου 6000 τηλεθεατές κατά μέσο όρο, φτάνοντας ακόμα και τους 8,500 τηλεθεατές. Η ακαδημία βράβευσε τα παιχνίδια που ξεχώρισαν με τον τρόπο τους στις διάφορες κατηγορίες, με τις μόνες κατηγορίες στις οποίες η επιλογή της ακαδημίας ίσως να εκπλήσσει, να είναι οι “Audio Achievement” και “Sport”.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα μαζί με φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση είναι διαθέσιμο στα περισσότερα.ActionAdventure: The Last of Us
British Game of the Year: Grand Theft Auto V
Music: Bioshock Infinite
Story: The Last of Us
Strategy & Adventure: Papers please!
Artistic Achievement: Tearaway
Audio Achievement: The Last of Us
Sport: FIFA 14
Family: Tearaway
Game Innovation: Brothers: A Tale of Two Sons
Mobile and Handheld: Tearaway
BAFTA, Ones to Watch: Size Does Matter
Game Design: Grand Theft Auto V
Multiplayer: Grand Theft Auto V
Debut Game: Gone Home
Best Game: The Last of Us
Best Actor: Ashley Johnston, The Last of Us

Το τελευταίο βραβείο, το Fellowship Award, δόθηκε στην ομάδα της Rockstar Games, για την συνεισφορά του studio στην πρόοδο της βιομηχανίας. Η ακαδημία ευχαρίστησε τους ταλαντούχους ανθρώπους της Rockstar, οι οποίο πραγματεύτηκαν ευαίσθητα θέματα, όπως ο ρατσισμός, ο φαλοκρατισμός, ο νέος τρόπος ζωής και η πτώση των αξιών, μέσα από τα παιχνίδια της. Το βραβείο έδωσε ο Hideo Kojima.
Η βραδιά των βραβείων έκλεισε με μια σειρά από βίντεο διαφόρων παιχνιδιών, όπως τα Dark Souls II, Destiny, No Man’s Sky, Titanfall, Alien: Isolation και Metal Gear Solid V: Ground Zeroes.
Συμφωνείτε με όλες τις κατηγορίες? Εδώ μπορείτε να δείτε όλο event για τις υποψηφιότητες.

[slickr-flickr search=”sets” items=”24″ set=”72157642452961074″]