Σε μια αρκετά σύντομη παρουσίαση, μόλις μιας ώρας, ανακοινώθηκε ο διάδοχος του Xbox 360 και νέο μέλος της οικογένειας του Xbox, το Xbox One.

Το Xbox One φιλοδοξεί με ένα απλό, άμεσο και πλήρες πακέτο να προσφέρει ψυχαγωγία, παιχνίδια και ουσιαστικά να αποτελέσει το επίκεντρο της ψηφιακής μας διασκέδασης.

Το βασικό interface θυμίζει αρκετά ένα πάντρεμα ανάμεσα στο Xbox 360 Dashboard και τα Windows 8 – κάτι που ισχύει και σε επίπεδο λογισμικού αφού η κονσόλα αποτελείται από τρία, αρμονικά συνδυασμένα λειτουργικά: τα δύο παραπάνω και ένα ενδιάμεσο που διασφαλίζει την άμεση (κυριολεκτικά στιγμιαία) μετάβαση από τη μια εφαρμογή στην άλλη. Η μετάβαση ανάμεσα σε παιχνίδια, ταινίες και κανάλια της τηλεόρασης είναι όμως μόνο η αρχή, καθώς το Xbox One επιτρέπει (όπως και τα Windows 8) σε δύο παράθυρα να τρέχουν παράλληλα στην οθόνη και έτσι την ώρα που βλέπουμε μια ταινία πλέον μπορούμε σε ένα μικρό μέρος της οθόνης να έχουμε ανοιχτό το browser ή κάποια άλλη εφαρμογή.

Η κονσόλα αποτελείται από 8-πύρηνο επεξεργαστή, 8GB RAM, BluRay disc, 500GB σκληρό δίσκο, USB 3.0, Gigabit Ethernet, WiFi, HDMI In/Out, ενώ τα παραπάνω χαρακτηριστικά συνοδεύτηκαν από την υπόσχεση ότι η λειτουργία θα είναι σχεδόν αθόρυβη.

Η κονσόλα θα συνοδεύεται και από το νέο Kinect, το οποίο πέρα από τη θεαματικά βελτιωμένη 1080p κάμερα θα έχει νέα χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να αντιλαμβάνεται την πιο μικρή κίνηση ή περιστροφή, ανοίγοντας έτσι νέες πόρτες τόσο για τα παιχνίδια, όσο και για το εντυπωσιακό λογισμικό που επιτρέπει τη χρήση φωνητικών εντολών για κάθε σχεδόν λειτουργία που παρουσιάστηκε («Xbox ON» για να ενεργοποιηθεί η κονσόλα). Το Kinect θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για συνομιλίες ή video chat απευθείας μέσα από το ενσωματωμένο Skype του Xbox One, ενώ θα υποστηρίζει χειρονομίες για πολλές λειτουργίες όπως η εναλλαγή ανάμεσα στις εφαρμογές.

Το χειριστήριο θα αλλάξει ελαφρώς, καθώς περισσότερες από 40 καινοτομίες θα το βελτιώσουν, χτίζοντας στο αγαπημένο και άκρως επιτυχημένο χειριστήριο του Xbox 360, ενώ το Xbox Smartglass θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο σε πολλές πτυχές της λειτουργίας της κονσόλας.

Η κονσόλα θα επιτρέπει την εγγραφή βίντεο ενώ θα υποστηρίζει και share του υλικού αυτού, χωρίς να έγινε σαφές ακριβώς μέσω ποιων κοινωνικών δικτύων ή υπηρεσιών διαμοιρασμού βίντεο.

Το αναβαθμισμένο Xbox LIVE πίσω από την κονσόλα θα αποτελείται από περισσότερους διακομιστές και μεγαλύτερη συνολικά ισχύ ώστε να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία όλων των παραπάνω, πέρα από τα παιχνίδια και το matchmaking.

Το Xbox One θα κυκλοφορήσει μέσα στο έτος, χωρίς επίσημα να έχουμε όμως την ημερομηνία που θα το βρούμε στα καταστήματα, ή την τιμή που θα είναι διαθέσιμο.

Διαβάστε περισσότερα νέα και τις τελευταίες συζητήσεις στο forum μας